Posted on

Je mnoho příležitostí, při nichž je doslova nutností nabízet zákazníkům výjimečné alkoholické nápoje. Stejně tak je dobré mít „v záloze“ alkohol, který lze nabídnout k jídlům sladkým, jako jsou např. zákusky a dezerty, nebo naopak k jídlům slaným, masitým, k sýrům a podobně. Jestliže ještě v nabídce nemáte skvělé a ceněné víno Old Porter, nebo jej máte, ale s jeho kvalitou nejste spokojeni, mám pro vás doporučení, kde jej najít ve výborné kvalitě za přijatelné ceny.

Známá a vyhledávaná vína Old Porter od výrobce Pérez Barquero

Pro chuť, vůni a barvu vína je důležité místo, kde roste a uzrává, ale také kde se sklízí a vyrábí. Ty nejlepší odborníky na vinařství můžeme najít např. ve španělské oblasti Montilla – Moriles. Jsou zde proslulí svými sladkými víny, která jsou vyráběna zejména z odrůdy Pedro Ximénez. Jedním z nejlepších sklepů v této oblasti je Bodegas Pérez Barquero. Právě jeho červená, bílá i růžová sladká vína Old Porter k nám přiváží společnost BMC Brno s.r.o., která se na dovoz potravin ze Španělska zaměřuje již 30 let.

Víno Old Porter v bílé, červené i růžové variantě

Kompletní nabídku a informace k vínům Old Porter ze sklepů Bodegas Pérez Barquero najdete na webových stránkách http://www.oldporter.cz/. Stručně si je pojďme představit v řádcích níže.

Prvním vínem je Old Porter Rich Sweet Wine červené, které má 13 nebo 21%. Jedná se o víno, které zrálo 4 roky v sudech z amerického dubu. Barvou vám připomene mahagon se zářivými odlesky. Voní po zralých ostružinách a nakládaných ořeších. Chutná plně, medově, jahodovo-čokoládově s jemnou tříslovinou. Hodí se jako aperitiv i digestiv a můžete jej nabízet k dezertům, paštikám i kvalitním plísňovým sýrům.

Druhým vínem je Old Porter White Sweet Wine bílé, které má 13%. V sudech z amerického dubu zrálo 6 měsíců, barva je nažloutlá a zářivá. Voní po lípě s přídavkem medu a vanilky. Chutná lahodně, ucítit můžete kandovaný ananas s nádechem javorového sirupu. Má dlouhý, příjemný a hřejivý dozvuk. Hodí se jako aperitiv i digestiv a podávat jej můžete např. ke smetanovým zákuskům.

Nechybí ani třetí v pořadí Old Porter Pink růžové, 12,5%. Má růžovou zářivou barvu s odlesky, voní po zralých malinách a brusinkách. Tělo je hřejivé s komplexním aroma sušeného ovoce, snoubí se s jemnou tříslovinou a lahodnou sladkostí. Hodí se jako aperitiv i digestiv a pít jej lze i jen tak, s kostkami ledu, coby příjemné osvěžení. Chutnat vám i hostům bude ke sladkým pokrmům. Více informací najdete na oldporter.cz.