Dlouhé zimní večery si žádají pořádně výživnou zábavu. Můžete jít třeba do kina. A co tam na vás v listopadu čeká?

S upíry bude soupeřit Sedm psychopatů a taky citróny

Začneme něčím, co je pro listopadové a halloweenské pošmourno jako dělané. Někteří z vás si budou zoufalstvím rvát vlasy, ale mnohé potěšíme. Do kin totiž přichází Twilight sága: Rozbřesk – 2. část. Bella totiž už porodila a navíc si na upírský život zvyká tak lehce, až tomu Cullenovi nechtějí věřit. Ovšem na scéně se objevují opět i Volturiovi a chtějí štěstí Cullenů navždy zničit. Co myslíte, povede se jim to?


Breaking-Dawn-part-2-wallpaper-made-by-me-twilight-series-32257667-800-600

Pokud ovšem máte raději komedie, určitě zajděte na Sedm psychopatů. Scénáristovi, kterého hraje Colin Farrel, v nich totiž dojde inspirace. I rozhodne se, že ji načerpá u nezaměstnaného herce a prakticky náboženského fanatika. Ti se v současnosti živí krádežemi psů, které pak vrací páníčkům. Dodejme jen, že tyto dva výtečníky hrají Sam Rockwell a Christopher Walken. Víc ani nepotřebujete vědět.

see-this-movie-for-sam-rockwell-and-glimpse-of-olga-

Co by to ovšem bylo za filmové tipy, kdyby chyběla romantika! Romantická komedie Svatba mezi citróny vás seznámí se dvěma úplně odlišnými rodinami, které se setkají v italské vile na pobřeží moře uprostřed citrónového sadu. Film s velkým citem spojuje absurditu, humor, břitké dialogy a precizně vykreslené postavy. Takže má všechno, co si srdce dnešního diváka žádá.

24cinemapicLOVE

Pokud hledáte inspiraci nebo myšlenku

Ani v listopadu nepřijdou zkrátka náročnější diváci, do kin totiž přijde i filmy Na divoké vlně a Argo.

Divoká vlna je natočena podle životního příběhu Jaye Moriartyho, neuvěřitelně schopného surfera. Jeho snem bylo zdolat Mavericks – jednu z největších vln na světě. Bude mu stačit odhodlání a jeho sen? Dokáže trénovat tak tvrdě, jak je potřeba? Počkejte si do kina.

Argo je dalším režijním počinem Bena Affleka. Pro ty, co si jeho režisérský um oblíbili, není třeba nic říkat. Pro ty, co jeho práci režiséra ještě neznají, dodáme, že si tentokrát vybral tak trochu politické i akční téma. Specialista na exfiltrace tu řeší způsob, jakým dostat z Teheránu šest amerických diplomatů, kteří se schovali v domě kanadského vyslance před íránskými teroristy. Zdá se, že nejlepší bude propašovat je jako filmový štáb kanadské BBC.

Pokud jste zvrhlí fanoušci hororu

Máme tu něco i pro vás. Ani v listopadu se nebudeme muset obejít bez temnoty a jektání zubů.

Sinister vypráví o autorovi detektivek, který najde na půdě staré filmové pásy. Zjistí, že souvisí se záhadnými vraždami, ke kterým tu kdysi došlo. Netuší však, že když do toho začne strkat nos, zkříží cestu něčemu hrozivému, co není z našeho světa…

Začali jsme profláknutým tahákem a skončíme něčím podobným. Konečně jsme se totiž dočkali pokračování vynikající herní adaptace Návrat do Silent Hill. Malá Heather končí v nějaké děsivé dimenzi, která v sobě ovšem skrývá vysvětlení jejích dětských nočních můr. A navíc si je tentokrát vychutnáme ve 3D!